top of page

Uzaktan Eğitimi nasıl daha verimli yapabiliriz ?

Öğretmenler için yaşam boyu öğrenmek, kaçınılmaz bir davranış. Öğrenmeyi sürdürdüğümüz sürece sistemde anlamlı bir yer edinebiliriz. Bu da değişimleri takip etmek, alandaki gelişmeleri kendi yaşamı ile ilişkilendirip uygulamaya geçmeyi denemekle mümkün.



Bu tutumu gösteren ve cesaretle merakının peşinden giden meslektaşlarımızın büyük bir kısmı, geçen haftadan itibaren daha önce adını duymadığı, duymuş olsa da öğrencilerle hiç kullanmadığı, belki ilk kez denediği ve öğrencileriyle canlı bağlantılar kurabileceği iletişim platformları ve web araçları keşfettiler. Bu bağlantılar üzerinden öğrencileri ile tatil döneminde dahi bağlarını sürdürdüler ve öğretmenliğin en anlam kazandığı yer olan sevgi bağını sıcacık hissettiren paylaşımlar yaptılar.




Her ne kadar öğrenmede yüz yüze ve deneyimsel öğrenmenin yeri başka olsa da, günümüzde yaşananlar ve gelecek öngörüleri gösteriyor ki öğrenmede teknolojiyi daha çok ve daha etkili kullanmanın yollarını bilmek uzmanlığımızı daha değerli kılacak.



Bu nedenle öncelikle kendimize zaman ve meslektaşlarımızla pratik yapmak için fırsat ve ortam yaratmak öncelikli hedefimiz olmalı. Bu sayede teknolojik araçları kullanmayı, gün geçtikçe daha iyi öğreneceğiz ve deneyim kazanacağız.



İçerik kısmına geldiğimizde kendimize ilk soracağımız soru: “Öğrencilerle canlı bağlantıda yürüteceğimiz dersleri nasıl doğru planlayabiliriz ki öğrenmeyi biraz daha yüz yüze öğrenmeye yakın etkililikte tasarlayalım ve sosyal-duygusal öğrenme ortamı sağlayalım?”


  1. Teknolojiye ve Yazılıma Uyumlanma:

  2. Rutinler

  3. Anlaşmamız:

  4. Karşılama-Uyumlanma:

  5. Fiziksel ve Duygusal İyi Olma Halini Besleme:

  6. Öğrenme Günlükleri ve Yansıtıcı Sorular:

  7. Anlatım Süresi ve Ters-Yüz Öğrenme Fırsatları:

  8. Etkileşim Fırsatları Yaratmak:

  9. Aileyi Öğrenme Coşkusuna Dahil Etmek:

  10. Ölçme ve Değerlendirme:




5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page