top of page

Web 2.0 Araçları ile Uzaktan Eğitim

Öğretim teknolojisi iki kelimeden oluşmaktadır: Öğretim ve Teknoloji. Bu iki kelimenin kavranılması konunun iyi anlaşılması için önemlidir. Öğretim; bireyler için hazırlanmış olan kazanımların kasıtlı, planlı ve sistematik olarak faaliyete geçirilen uygulama etkinliklerinden oluşmaktadır. Daha çok bireysel kazanımlar ön plandadır. Teknoloji ise bulunduğumuz çağda daha çok elektronik aletlerden oluşan bazı bilgileri daha iyi öğrenmek için kullanılan objeler olarak bilinmektedir. Bu iki kelime birleşince ortaya Öğretim Teknolojileri çıkmaktadır. Günümüzde öğretim teknolojisiyle eğitim teknolojisi sürekli olarak karıştırılmakta veya birbiri yerine kullanılmaktadır. Bu konuyla ilgili olarak ilk önce fark etmemiz gereken şey öğretimin eğitimin alt dalı olduğu gerçeğidir.


Öğretim teknolojilerinin birçok tanımı bulunmaktadır. Örneğin; eğitimde öğretilmesi hedeflenen kazanımı daha verimli, anlaşılır ve ekonomik hale getirmemizi sağlayan teknolojik araçların tümü öğretim teknolojisidir. Öğretilecek olan konuda kullanılması gereken araç-gereç, yöntem ve tekniklerin belirlenmesi, tasarlanması, uygulamaya geçirerek daha sonrasında değerlendirilme süreci olarak ilerlemektedir.

Öğretilecek olan her konu ve içerik kendi içerisinde farklı öğretim teknolojisine ihtiyaç duyar. Bilişsel bir kazanım ile psikomotor bir kazanım için aynı öğretim teknolojisini kullanılmamaktadır. Bu yüzden etkili öğrenme ve öğretme gerçekleştirebilmek için hedeflenen kazanıma uygun öğretim teknolojisi seçilmesi gerekmektedir.

12 views0 comments
bottom of page